Migdały kalifornijskie 250g

Migdały zapewniają tdo naszego organizmu dostawę witamin: przede wszystkim witaminy E, która jest naturalnym przeciwutleniaczem. Jej regularne spożywanie nie tylko obniża ryzyko wielu chorób, ale także chroni skórę przed pojawieniem się przedwczesnych zmarszczek i wzmacnia naczynia krwionośne. Istotne jest również to, że migdały zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, które powinny być systematycznie dostarczane wraz z pożywieniem. Są one nieodzowne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu, między innymi chronią przed zawałem i miażdżycą, korzystnie wpływają na pracę mózgu i zdolność koncentracji. Mają też wpływ na stan włosów, skóry i paznokci.

MIGDAŁY DLA ZDROWIA
Migdały wzmacniają naszą odporność, dzięki czemu chronią przed przeziębieniami. Poleca się je osobom, które cierpią na problemy z ciśnieniem tętniczym czy mają zbyt wysoki poziom cholesterolu, poza tym, migdały zmniejszają ryzyko choroby wieńcowej serca. Wskazane są przy chorobach dróg żółciowych, płuc, oskrzeli czy układu moczowego. Powinny jeść je kobiety w ciąży – neutralizują przykre objawy zgagi, a także kobiety karmiące piersią – migdały korzystnie wpływają na laktację.

MIGDAŁY W DIECIE ODCHUDZAJĄCEJ
Migdały mogą stanowić doskonałą przekąskę w trakcie diety wyszczuplającej. Przede wszystkim dlatego, że zapewnią organizmowi ważne dla niego składniki odżywcze, a także regulują przemianę materii i zapobiegają odkładaniu się tłuszczów.

MIGDAŁY DLA URODY
Kolejnym powodem, dla którego po migdały powinny sięgnąć kobiety w ciąży jest ich wpływ na skórę – dzięki migdałom staje się ona elastyczna, a to sprawia, że jest mniej podatna na rozstępy

Cena: 22zl


Migdały kalifornijskie Instytut Luisa